NEWS & UPCOMING

NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS NEWS 

Opening zaterdag 12 november om 16.00 door Lieselot van Damme.

ICE AGE IS COMING

Sailing Home. In conversation with Louise A. Boyd

Margriet van Weenen toont de eerste installatie van haar doorlopend artistiek onderzoek ICE AGE IS COMING. Een onderzoek naar de geologische, klimatologische en historische connecties tussen de Noord-Nederlandse kust en het Noordpoolgebied, waarin de zee de verbinder is. Voor het werk maakte ze een zeereis van Spitsbergen naar Harlingen.

In deze tentoonstelling zijn de eerste resultaten te zien. Er zijn twee gedeeltes. De installatie ICE AGE IS COMING. Het archief: Sailing Home in conversation with Louise A. Boyd. Deze bevat een selectie van het materiaal dat ze verzameld en gemaakt heeft voor en tijdens de reis. Het onderzoek en de tentoonstelling zijn mede mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslan, Kunstraad Groningen en Stichting Stokroos.

Het archiefbeeld van Louise A Boyd is in eigendom van The American Geographical Society Library, University of Wisconsin-Milwaukee Libraries

12 november– 17 december2022

vr en za van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak

Galerie Block C Westerhavenstraat 14a Groningen
open vrijdag en zaterdag van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak telefoon 050 3132418 of 06 57673865

uitn. Afslag BLV VAN WEENEN

Uitnodiging Secret Mountain

unnamed-2

artikel DvhN 9 juni 2017

Unfixing Histories van start! 

boegbeeldneon copy copy

flyer2flyer

Voodoo on history

The untitled illustrated history project

An evolution of an image

2014-2017, A visual essay

13 april t/m 7 mei 2017

Opening op donderdag 13 april om 16.30 uur

Smahk – Assen

naamloos.png

Culturen zijn sinds hun ontstaan nooit opgehouden met veranderen en ontwikkelen en deze onstuitbare veranderingen vormen samen dat wat wij ‘geschiedenis’ noemen.

Yuval Noah Harari /
Sapiens een kleine geschiedenis van de mensheid

Nihil est sin ratione 

Nothing is without ground 

Niets is zonder grond

Martin Heidegger

In de tentoonstelling “ Voodoo on history” toon ik een collectie van collages die ik sinds 2014  heb gemaakt. Het project ‘The untitled illustrated history project ‘ is begonnen met het uitknippen van historische afbeeldingen. Het vervolg proces van de afbeelding is van groot belang. De afbeelding wordt gebruikt in een collage, deze wordt als ‘back drop’ gebruikt om vervolgens weer terug te keren in een andere collage. De kijker wordt als ware uitgenodigd de rol van archeoloog aan te nemen. Het proces heeft alle bestaande kennis weggenomen, zodat een spelende , onderzoekende blik opnieuw kan waarnemen. De collectie bevat zowel analoge als digitale collage en worden op diverse wijze gepresenteerd. Samen vormen ze het werk, bestaande uit vier hoofdstukken. De proloog, Voodoo on history deel 1 en 2, The untitled illustrated history project en Secret Mountain.

Juli zal ik meemaken in de bergen in Oostenrijk. Als stipendiaat voor een artist in residentie in Bad Gastien!

IMG_0470.JPG

11866421_684853411648413_8207190918370430842_n11892142_393952544123637_2228995720025985090_n

In 2014 heb ik voor Noorderlicht aan het Album Amicorum gewerkt. Als fotograaf en co-producent.Het boek heeft in Amerika een prijs gewonnen! http://www.case.org

Upcomming Events +++++++++

Eerste presentatie To Nowhere te zien begin september in het kader van het Noorderlicht Fotofestival en in samenwerking met Academie Minerva.

++++++++

Neo Lithos naar Hamburg!

Eind september zal mijn werk te zien op P/ART in Hamburg. Neo Lithos gaat mee en de rest van de selectie volgt en zal ik later bekend maken.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Neo Lithos, 2015

Voor het educatie project Undercover Artist van het Groninger Museum heb ik vier fotocollages gemaakt. Als kunstenaar ben ik uitgenodigd om een werk te maken aan de hand van de vaste collectie. Ik heb de archeologische collectie bekeken en de offerbijl hiervoor uit gekozen.

De bijl is in de steentijd begraven bij een graf door dierbaren van de overledene. Om verschillende redenen raakte ik gefascineerd door het object. Niet alleen de mooie uiterlijke verschijning van het object, maar ook de ongebruikte staat. De bijl was nieuw en werd mee gegeven om dat het wel eens handig kon zijn. Aan de ene kant heeft het object dus de staat van gebruiksvoorwerp, aan de andere kant is het onaangeroerd en heeft het eerder een bescherm functie, zoals bij een relikwie.

Het neolithicum, het nieuwe of late stenen tijdperk kenmerkt zich door het gebruik van hoogwaardig stenen gereedschap vervaardigd door middel van polijsten en malen; de wijdverbreide domesticatie van dieren en planten, de vestiging in permanente nederzettingen en de introductie van aardewerk. De titel verwijst naar de laatste fase in de ontwikkeling van de menselijke cultuur in het stenen tijdperk. Sinds het ontstaan van deze gebruiksvoorwerpen is de culturele ontwikkeling op gang gekomen, het materiaal vuursteen is in die zin het oermateriaal van onze cultuur.

Ik laat mij vaker inspireren door archeologische vondsten. Nu door het materiaal en ging aan het fantaseren hoe vondsten van eventueel kunstwerken er uit zouden kunnen zien. De fotocollages zijn opgebouwd uit foto’s van archeologische vondsten, waaronder de vuistbijl. Elke collage heeft een foto als basis van waaruit de gehele collage is opgebouwd en er een nieuw object met de uitstraling van het materiaal uit de steentijd is ontstaan.

Het werk is te zien in het museum (in de ruimte die toegang geeft tot het auditorium) tot en met eind april.

1 copy 2 copy

One piece only! by MW te koop bij de Nieuwe Vide shop in haarlem!///////////////////////////

uniqourn Nieuwe website, nieuwe samenwerking. Volg via Uniqourn alles van One Piece Only! By MW

unicorn

Volg vanaf nu al mijn projecten via Vimeo.

 

Kataloge 2013
Katalog:
Anonyme Zeichner 2013
de/en, 204 Seiten, Farbdruck,
Broschur, 21x21cm
19,50 Euro

Binnenkort te krijgen ‘ Drawing Days 01’. Een boekje met kleine tekeningen. 

 

Mijn tekening doet mee aan Anonyme Zeichner in Berlijn!  

Mail Attachment

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: