To nowhere

Mr. Europe

Mr. Europe

To Nowhere

Your ground, my ground, their ground.

De installatie ‘To Nowhere’  is een zoektocht naar de culturele identiteit en historische context van Europa. Het is een poëtisch beeldonderzoek naar de betekenis van een Europa waar vluchtelingen  op een tragische wijze misschien wel het duidelijkst de grenzen aangeven van het Europa van vandaag.

De installatie bestaat uit een collage van historische archief foto’s, foto’s verzameld via social media, nieuws beelden en diverse ruimtelijke objecten. De museale en historische uitstraling van de installatie laat een constellatie zien van historische feiten, actuele gebeurtenissen, indrukken van de kunstenaar, die samen een nieuwe subjectieve kaart vormen van het Europa van vandaag.

Vanaf 4 september te zien in samen werking met priccapractice @ Academie Minerva, curator Adri Schokker.

Download PDF To nowhere, your ground, my ground, their ground 2016

 

 

vlag1 copy

Defence

Overzicht Installatie

Overzicht Installatie

Graag wil ik u betrekken bij mijn project. Door u te vragen om foto’s te doneren aan het project. Bent u bijvoorbeeld wel eens aan de Middellandse zee geweest en heeft u een foto gemaakt van het uitzicht? Of was u in het noorden van Afrika en heeft u een foto richting europa gemaakt? Misschien was u in een land dat u heeft ervaren als Europees schemergebied of bezocht u een vrijstaat?
U kunt mij de foto, locatie gegevens en datum sturen naar:
margrietvanweenen@gmail.com

 

kanon2

Home

Home

europa3

 

 

beginning

 

 

 

 

 

inschearchforhteothercontinent

fromrocktorockcollage2-copy

 

europeseflag-copy

 

 

 

%d bloggers liken dit: